noun_888647noun_888647checkclipboardfFill 1google-plusicon menuicon menuShapeselectShapeyoutube

beeldverhaal ds weekblad

02-06-2023

weekblad van 11 september 2021

Interview krant van West-Vlaanderen

02-06-2023

Topfotografe Kaat Pype ontroert tijdens eerste Fotobiënnale van Oostende: “Ultiem eerbetoon aan mijn moeder”
De allereerste Fotobiënnale van Oostende krijgt er dankzij het werk van Kaat Pype een stevig emotioneel randje bij. De van Geluwe afkomstige Gentse topfotografe vereeuwigde haar moeder Lieve Fonteyne in het Europacentrum. Toen zij in april onverwacht stierf, besloot Kaat om haar project een andere wending te geven...

https://kw.be/nieuws/cultuur/t...

Oostende bonsoir

02-06-2023

interview met Guinevere Claeys

Kaat Pype is meester in de beeldhouwkunst, maar al tijdens haar opleiding aan het KASK in Gent, verschoof haar interesse steeds meer richting video en fotografie. Vandaag is ze vooral bekend van haar treffende portretfotografie voor onder meer De Standaard en Knack. Met surrealistische knipogen, onnatuurlijke poses en stilistische ingrepen creëert Pype haar eigen wereld. Haar beelden zijn dan al vaak leugens, ze zijn tegelijk ook haar waarheid – hoe zij de dingen ziet, of wat ze zelf wil tonen. Kortom: de perfecte weerspiegeling van hoe haar brein werkt.

https://open.spotify.com/episo...

kijken mag, podcast

02-06-2023

Rik Verheye neemt Jeroen Meus mee langs een deel van het parcours van de eerste Internationale Fotobiënnale. Onder andere Jef Boes, Kaat Pype en Filip Dujardin passeren de revue.

https://open.spotify.com/show/...

vrt news

02-06-2023

Gloednieuw fotofestival in Oostende

Daarmee zitten we in Oostende en daar zitten we goed, zeker dit weekend. Zaterdag start de eerste editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende, met onder andere een tentoonstelling in Fort Napoleon waar het werk van Marc Lagrange wordt getoond. Buiten is er een gratis fotoparcours langs parken, Zeedijk en het Westerstaketsel.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2...